KURTA 2017 | KURTA MODEN 2017 | KURTA LELAKI 2017

kurta 2017, kurta cotton linen, kurta moden 2017, kurta online, kurta premium, kurta trending 2017, new product -

KURTA 2017 | KURTA MODEN 2017 | KURTA LELAKI 2017

Kurta Lelaki 2017

Kurta Bangsawan = Kurta 2017

Menghasilkan fesyen baju lelaki semestinya mencabar. Soal aspek seperti pattern, fabrik dan sizing adalah kritikal sangat perlu diambil berat. Hari ini Mari kita perhalusi setiap aspek dibawah

Kurta Lelaki | Baju Raya 2017
A. Pattern

Fesyen baju lelaki adalah sgt konservatif. Seringkali diabaikan oleh pereka pereka fesyen. Melalui field studies yang dibuat oleh kami, sebenarnya ramai lelaki mahukan sesuatu yg baru dalam fesyen harian mereka

Walaupun kurta sering dikaitkan dengan fesyen yang berasal daripada wilayah India, Pakistan, dan Bangladesh , ianya mudah diterima oleh masyarakat Melayu di Malaysia.

Kenapa ianya mudah diterima ? Fesyen kurta itu sendiri tidak melampau dan mudah digayakan tanpa aksesori. Sebenarnya persaman baju kemeja dan kurta adalah tidak jauh beza.

Kami di Cirgaro menghasilkan kurta moden yg pattern yg minimalist , tidak sarat dan paling penting look sharp walaupun anda bukan seorang model !


B. Fabrik

Pelik tak sebelum nie Fesyen baju melayu, seringkali mengunakan kain jenis koshibo dan satin yang mana fabrik-fabrik nie tidak breathable dan kurang sesuai utk dipakai dengan cuaca Malaysia.

Memang terdapat ada sedikit pengeluar fesyen yg mengeluarkan baju melayu yang mengunakan fabrik kapas (baca cotton) tetapi consumer masih mempunyai stigma fabrik cotton senang kedut , warna tidak menarik dan sgt mahal.

Cirgaro melalui jaringan rakan niaga kami. Memperkenalkan Hybrita Cotton Linen yg menepati kehendak consumer di Malaysia. Sila lihat ciri-ciri dibawah

1. Highly Breathable - tidak panas
2. TIDAK mudah berkedut
3. Mudah Iron
4. Warna lebih terang dan menarik
5. Warna Tahan lebih lama
6. Rasa sgt lembut dan tidak kasar


C. Saiz @ Sizing

Apabila proses membuat pola saiz baju bermula untuk mana keluarkan cirgaro. Kami tidak akan mengambil bulat bulat ukuran saiz mana-mana brand.

Kami bermula zero dengan mengukur semula badan rakan rakan Cirgaro dan mengambil tahu feedback daripada mereka. Maklumat daripada feedback ini kami akan terapkan di dalam ukuran pola sizing kami.

Sehingga kini setelah kami menghasilkan pelbagai produk fesyen, kami sering kali mendapat pujian daripada para pelanggan mengatakan sizing kami bertepatan dengan tubuh badan mereka.

Oleh kerana demikian, ketahuilah kurta yang dihasilkan oleh Cirgaro Apparel bukanlah kurta biasa. 

>>  Klik sini untuk Koleksi Baju Raya Lelaki 2017

 


Related Posts

Tags